Vacatureteksten

Wil je nieuwe, goede medewerkers aantrekken? Kies dan niet weer voor een 13 in een dozijn vacature, maar ga voor een originele insteek waarmee je werkzoekenden écht prikkelt om te solliciteren! 

Het valt tegenwoordig niet mee om goed personeel aan te trekken. Veel heb je niet zelf in de hand als organisatie, maar op het uitzetten van je vacatures heb je wel invloed! Grijp deze kans aan en laat het beste van jezelf en de functie zien in een woest aantrekkelijke vacaturetekst, zonder tussenkomst van een uitzend- of detacheringsbureau. Ik help je er graag bij!

Vacatureteksten schrijven door Letterzinnig

Hoe gaan we te werk?

1. Jij:

geeft me alle informatie die je hebt over de functie die ingevuld moet worden, bijvoorbeeld in de vorm van een functieprofiel. Als de functie momenteel al door een medewerker vervuld wordt, kan ik met hem of haar in gesprek gaan om alle ins en outs te weten te komen. Zo kan ik goed voorbereid aan de slag gaan!

laat me weten wie de ideale kandidaat is. Denk aan de benodigde ervaring, kwalificaties en vaardigheden. Je maakt een lijstje met noodzakelijke en relevante eisen én een lijstje met pre’s.

laat me weten wat je de kandidaat kan bieden. Gaat het om een tijdelijk of vast dienstverband? Hoeveel contracturen? Per wanneer kan de te werven medewerker beginnen? Een indicatie van het salaris, de arbeidsvoorwaarden, toekomstperspectieven en ludieke eigenaardigheden (als een vrijdagmiddagborrel of een tafeltenniscompetitie) deel je ook. 

vertelt me over je organisatie. Wat kenmerkt je werkomgeving, waar sta je voor?

deelt hoe de sollicitatieprocedure eruit komt te zien.

2. Ik:

schrijf met bovenstaande informatie een eerste versie van de vacaturetekst. Hierbij zorg ik voor een aantrekkelijke schrijfstijl die de aandacht van de lezer vasthoudt.

3. Jij:

geeft feedback op de eerste versie.

4. Ik:

pas aan de hand van jouw feedback de vacaturetekst aan met als resultaat de definitieve vacaturetekst voor de openstaande functie.

geef voorbeeldtekst die je kunt gebruiken op je social mediakanalen, om zo nog meer potentiële kandidaten te bereiken.

Ben je enthousiast geworden? Ik wel!

Laten we het gesprek aangaan over hoe wij jouw volgende topmedewerker kunnen binnenhalen!