Teksten voor websites

Goede teksten vormen de basis van iedere website. Je kunt het zien als de sleutel tot het aantrekken van bezoekers en het genereren van leads. Webteksten die SEO-geoptimaliseerd zijn, verhogen je zichtbaarheid in zoekmachines als Google. Hierdoor is de kans groter dat jouw (potentiële) klant je weet te vinden!

Los van de vindbaarheid zorgen goede webteksten ook voor een professionele uitstraling. Websites die vol staan met spel- en taalfouten, zullen niet gauw serieus genomen worden. Goede webteksten daarentegen spelen in op de behoeften van de lezer, zijn overtuigend en overzichtelijk. Laat je gevonden worden door je potentiële klant en laat hem of haar vinden wat ze zoeken. Ik kan je hier bij helpen!

SEO-geoptimaliseerde teksten voor websites door Letterzinnig

Hoe ik dat doe, een goede webtekst schrijven?

Ik doe onderzoek naar jouw organisatie en je (potentiële) klanten. Daarnaast voer ik een zoekwoordonderzoek uit, zodat ik precies weet welke termen ik moet gebruiken in de tekst voor op jouw website.

Ik bedenk een heldere structuur: welke informatie moet waar te vinden zijn? Dit kan gaan om de opbouw van een gehele website, maar ook van een enkel blogitem.

Ik link naar andere pagina’s of stukken tekst, zodat je lezer niet een ellenlange tekst hoeft te lezen maar snel en precies kan vinden wat hij zoekt.

Ik schrijf, naast de tekst op je website, ook de metadata. Dit zijn de titels en tekstjes die in de zoekmachine te vinden zijn. Met de metadata overtuigen we de lezer om jouw website te bezoeken!

Ben jij er klaar voor om met pakkende teksten jouw website naar een hoger niveau te tillen?

Denk je hierbij aan losse pagina’s, blogposts of nieuwe content voor je gehele site? Laten we het gesprek aangaan over wat ik voor jou en je website kan betekenen!