Blog

De 6 verschillende taalniveaus volgens het Europees Referentiekader

Kennisbank

Leestijd: 7 minuten

De 6 verschillende taalniveaus volgens het Europees Referentiekader

Misschien heb je weleens gehoord over ‘schrijven op B1-niveau’. Maar wist je dat B1 slechts één van de zes taalniveaus is die het Europees Referentiekader voor Talen hanteert? Lees alles over deze taalniveaus en hoe jij je taal kan toespitsen op het niveau van je lezer.
Cialdini: 7 overtuigingsprincipes voor ondernemers

Kennisbank

Leestijd: 3 minuten

Cialdini: 7 overtuigingsprincipes voor ondernemers

Als ondernemer ben je voortdurend bezig met het overtuigen van anderen. Of het nu gaat om het binnenhalen van nieuwe klanten, het overtuigen van investeerders of het motiveren van de mensen met wie je werkt, overtuigingskracht is essentieel voor elk succes. Gelukkig zijn er bepaalde principes die je kunnen helpen om effectiever te overtuigen en beïnvloeden.
Conversiegericht schrijven: 8 pijlers volgens Kate Toon

Kennisbank

Leestijd: 8 minuten

Conversiegericht schrijven: 8 pijlers volgens Kate Toon

Iedereen die ook maar een beetje een vlotte pen heeft, kan leuke teksten schrijven. Maar een tekst schrijven die daadwerkelijk de lezer aanspoort tot actie, is een vak apart. Wanneer je zelf je teksten schrijft en je gestelde doelen wilt behalen, is kennis over conversiegericht schrijven van onschatbare waarde.
9 manieren om nieuwe blogonderwerpen te bedenken

Zelf aan de slag!

Leestijd: 5 minuten

9 manieren om direct nieuwe blogonderwerpen te bedenken

Wanneer je een blog bijhoudt, zul je er ongetwijfeld weleens tegenaan lopen. Waar moet je in vredesnaam nu weer een blog over schrijven?! In dit artikel lees je 9 manieren om aan nieuwe, boeiende blogonderwerpen te komen.
Grammatica Politie - het belang van correcte taal en grammatica in teksten

Kennisbank

Leestijd: 2 minuten

Grammatica Politie – het belang van correcte taal en grammatica in teksten

Stop, halt, taalvirtuoos! Vandaag gaan we undercover als de Grammatica Politie om het belang van correct taalgebruik en grammatica in teksten te bespreken. We gaan je niet op de bon slingeren, maar delen wel waardevolle inzichten.
De 6 aspecten van het 5W1H-model

Kennisbank

Leestijd: 2 minuten

De 6 aspecten van het 5W1H-model

Het 5W1H-model vloeit als een rode draad door het leven van een tekstschrijver. Het helpt je de essentie van je verhaal in kaart te brengen bij informatieve teksten. In deze blogpost lees je wat het 5W1H-model inhoudt, maar ook over hoe en wanneer je het gebruikt.
Ontdek de customer journey: de klantreis van je persona’s

Kennisbank

Leestijd: 3 minuten

Ontdek de customer journey: de klantreis van je persona’s

Van bewustwording tot trouw: begrijp elke fase van de klantreis. Ontdek hoe persona’s en slimme touchpoints de klantbinding versterken. In dit artikel leg ik uit hoe de customer journey eruitziet.
Stijlfiguren, een creatieve manier om met taal bezig te zijn

Kennisbank

Leestijd: 5 minuten

Stijlfiguren: creatief zijn met taal

Soms kan het wat saai zijn om rechttoe rechtaan te zeggen wat je wilt zeggen. Gelukkig zijn er manieren om je tekst op een boeiende manier te schrijven, waaronder met stijlfiguren. In dit blogartikel laat ik je zien welke stijlfiguren er zijn en hoe ze werken. Inclusief verhelderende voorbeelden!
Val op tussen andere werkgevers met goede vacatureteksten

Zelf aan de slag!

Leestijd: 6 minuten

Aantrekkelijke vacatureteksten: meer dan een functieomschrijving

Wil je nieuwe, goede medewerkers aantrekken? Kies dan niet weer voor een 13 in een dozijn vacature, maar ga voor een originele insteek waarmee je werkzoekenden écht prikkelt om te solliciteren. Hoogste tijd om je te verdiepen in die vacatureteksten dus!
Lees niet meer over je eigen schrijffouten heen

Zelf aan de slag!

Leestijd: 3 minuten

6x niet meer over je eigen fouten heen lezen

Je denkt dat je tekst helemaal perfect is, stuurt ‘m de wijde wereld in en vervolgens ontdek je tóch nog een gênante spel- of typfout erin. Geen paniek. In dit artikel geef ik je 6 tips waarmee jij de kans dat je over je eigen fouten heen leest minimaliseert.
Writers block overwinnen: tips om van je schrijversblokkade af te komen

Zelf aan de slag!

Leestijd: 6 minuten

Writers block overwinnen: 5 manieren om van je schrijversblokkade af te komen

Wat is er nou heerlijker dan om in een bepaalde flow te zitten. Je vingers ratelen over het toetsenbord en voor je het weet heb je een prachtige tekst uitgewerkt. Maar soms lukt dat nou eenmaal niet en loop je vast. De welbekende writers block komt om de hoek kijken…
De kracht van een goede briefing

Zelf aan de slag!

Leestijd: 6 minuten

De briefing: 8 onderdelen van een krachtige opdrachtomschrijving

Een succesvolle samenwerking tussen tekstschrijver en opdrachtgever begint met een stevige basis: een duidelijke briefing. In deze blogpost deel ik met je waarom een goede briefing zo belangrijk is, in welke valkuilen je kunt trappen als je geen briefing opstelt en welke onderdelen essentieel zijn in een degelijke briefing.
Hoe schrijf je een goede Over ons-pagina?

Zelf aan de slag!

Leestijd: 7 minuten

Hoe schrijf je een goede Over ons-pagina? (inclusief handige checklist!)

De Over ons-pagina. Een pagina die je vaak wat weggestopt op een website kunt vinden, terwijl hij o zo belangrijk is! Je maakt maar één keer een goede eerste indruk, toch? In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste uit je Over ons-pagina kunt halen.
Zijn tekstschrijvers overbodig door de komst van AI?

Kennisbank

Leestijd: 4 minuten

Zijn tekstschrijvers overbodig met de komst van AI?

Onlangs heb ik mij als zelfstandig tekstschrijver ingeschreven bij de KVK. Toen ik wereldkundig maakte aan mijn omgeving dat ik voor mezelf zou beginnen, was één van de opmerkingen die ik meer dan eens terug kreeg: ‘Is dat wel zo slim, beginnen als tekstschrijver nu AI-tools als ChatGPT zo enorm in opkomst zijn?’